Ga wandelen, ontdek de streek en drink een biertje in het Meetjesland

We missen gezellig samen op café gaan en wandelen is eigenlijk echt leuk, om maar twee dingen te noemen die corona ons geleerd heeft. De Meetjesland Cafés brengen ze samen in een origineel concept: de Meetjesland Café Wandelingen.  

De Meetjesland Cafés

Maar eerst, ken je de Meetjesland Cafés al? Dat zijn acht cafés in de regio die functioneren als infopunt. Naast voor een drankje, kan je er terecht voor informatie over de streek. Ze zetten zich ook in om de troeven van hun gebied onder de aandacht te brengen via optredens, voorstellingen of degustaties van streekproducten. Het gebied ‘Meetjesland’ bevindt zich in het noordwesten van Oost-Vlaanderen, tussen Gent en Brugge.  

Nu bundelen de cafés de krachten zodat we met z’n allen de regio op een originele manier kunnen ontdekken. Iedere cafébaas ontwikkelde twee wandellussen, telkens van ongeveer vijf en tien kilometer. Hun Meetjesland Café vormt daarbij de start en aankomst. Er zijn acht cafés, samen dus goed voor 16 nieuwe wandelroutes. Bij het uitstippelen van hun route, gingen de eigenaars verder dan de typische toeristische locaties. Zo ontdek je beslist iets nieuws!  

Gratis streekbiertje

Extra leuk is dat je gratis kan proeven van een streekbiertje van brouwerij Van Steenberghe. Na je wandeling krijg je in de deelnemende cafés een drankbon. Daarmee drink je na je volgende wandeling een gratis biertje in één van de andere cafés. Check voor je gaat wandelen wel even de openingsuren, om teleurstellingen te vermijden.  

Je kan de kaarten en GPX-bestanden van de wandelingen hier downloaden, of zoek in je RouteYou app naar ‘Meetjesland Cafés Wandelingen’. Ieder café beschikt ook over flyers en affiches met een QR-code. Door die te scannen, kom je automatisch op de juiste pagina.  

Meer informatie over de cafés en hun routes vind je hier

Foto’s en informatie: © Plattelandscentrum Meetjesland

About the author

%d bloggers liken dit: