Samen stappen zetten op De Bloesemwalk

Door een ongeval kan je niet meer stappen en sta je voor een lang revalidatieproces. Dat moet heel zwaar zijn. Daarom staat To Walk Again vzw mensen in zo’n situatie bij. Op Paasmaandag 18 april organiseren ze in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen vzw en Wandelclub Aviat ‘De Bloesemwalk’ in Sint-Truiden. De diverse wandelroutes zijn er toegankelijk voor iedereen en met de opbrengst kan de organisatie ervoor zorgen dat mensen met een beperking hun grenzen verleggen.

Wat is To Walk Again?

To Walk Again is een organisatie die kinderen en volwassenen met een fysieke beperking (opnieuw) probeert te laten genieten van hun eigen mogelijkheden. Daarbij zetten ze volop in op sport en beweging.  

De organisatie werd opgericht in 2003 door voormalig triatleet Marc Herremans. Hij raakte verlamd na een zwaar accident tijdens een training. Zijn leven veranderde drastisch, maar Marc gaf niet op. Hij stelde zichzelf nieuwe doelen. Sindsdien inspireert hij mensen in dezelfde situatie om te blijven bewegen via sport en revalidatie. Samen stappen blijven zetten, daar draait het om. 

Concreet zal To Walk Again vzw met de opbrengst van De Bloesemwalk: 

  • Haar aanbod in het post-revalidatiecentrum in Herentals blijven garanderen en verder uitbreiden. 
  • Meer kinderen en jongeren met een fysieke beperking toegang geven tot de To Walk Again kampen.

Genieten tussen de bloesems

Je stapt om To Walk Again vzw te steunen. Maar daarnaast is het er gewoon prachtig wandelen. April is de bloesemmaand bij uitstek. De fruitbomen die de regio Haspengouw typeren, krijgen dan een metamorfose en vormen zo een onwaarschijnlijk mooi wandeldecor. Paasmaandag, 18 april, is een perfecte bloesem-spotdag.

To Walk Again wil iedereen laten genieten. Je kan kiezen uit wandeltochten van 5, 11, 21 en 42 km rondom de fruitstad Sint-Truiden. Elke route heeft een onverharde en 100% verharde versie. Dat maakt De Bloesemwalk een volledig rolstoelvriendelijk evenement. Je begint en eindigt je wandeling aan Stayen, het voetbalstadion van STVV. Daar kan je nadien ook iets drinken en eten.  

Meer informatie vind je op de website van To Walk Again. Informatie over de verschillende routes zal daar later verschijnen.  

Klaar om te vertrekken? Schrijf je hier in! Met de code WSVLBLOESEM2022 krijg je als lid van Wandelsport Vlaanderen vzw 3 euro korting.

 

About the author

%d bloggers liken dit: