Samen sturen we borstkanker wandelen

Als wandelfanaat moeten we je de voordelen van wandelen natuurlijk niet meer uitleggen, maar wist je dat een gezonde levensstijl ook 1 op 3 kankerdiagnoses kan voorkomen? Dat betekent evenwichtig eten, je alcoholinname beperken maar ook meer bewegen en dus… wandelen! Dat hoef je ons bij Wandelsport Vlaanderen vzw natuurlijk geen twee keer te zeggen. We zijn daarom al enkele jaren trouwe partner van De Roze Mars van Pink Ribbon.

Wandelchallenge De Roze Mars

Pink Ribbon vzw, de nationale organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker, doopt de maand mei om tot een echte stapmaand met haar wandelinitiatief De Roze Mars. Dat is geen typisch wandelevenement dat op 1 dag plaatsvindt, maar een engagement dat je voor een hele maand aangaat. En waaraan je vanop eender welke locatie en tijdstip kan deelnemen. Het doel is om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten in de strijd voor meer lichaamsbeweging en tegen borstkanker.

Een uitdaging waar wij graag mee onze voeten onder zetten. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we zetten iedereen mee aan tot meer bewegen én helpen de bewustmaking rond borstkanker te vergroten. Want borstkanker is jammer genoeg nog altijd een harde realiteit. Wist je dat de ziekte 1 vrouw op 9 in ons land treft en dat ook mannen niet gespaard blijven? Van zodra je rondkijkt naar je eigen omgeving, begint het pas echt door te dringen: je vrienden en familie, maar ook je collega’s kunnen op een bepaald moment getroffen worden door de ziekte. Je weet natuurlijk nooit op voorhand wie de diagnose zal krijgen en wanneer dat zal gebeuren, maar dat betekent niet dat je proactief niets kan ondernemen. Een actieve levensstijl vooropstellen, vermindert je kans op het ontwikkelen van (borst)kanker. En ook tijdens de behandeling kan regelmatig wandelen je herstel verbeteren.

Stappen voor het goede doel

Als leden van Wandelsport Vlaanderen vzw, hoeven we jullie niet meer te overtuigen over het nut van wandelen. We willen jullie wel oproepen om gedurende de maand mei te wandelen voor het goede doel, Pink Ribbon vzw maar vooral je eigen gezondheid. Via het interactieve platform van De Roze Mars kan je je eenvoudig en snel registreren en je stappen connecteren: manueel, automatisch met je fitbit of via Google Fit. Het kan allemaal! Bovendien kan je ook teams vormen en zo niet alleen je eigen vooruitgang bekijken maar deze meteen ook vergelijken met je mama, zus, beste vriendin of collega. Het doel is en blijft om elkaar aan het wandelen te krijgen en zo de algemene gezondheid een boost te geven. Maar een beetje gezonde competitie onderling kan natuurlijk nooit kwaad om het aantal stappen te doen stijgen 😉.

Ben je er klaar voor? Daarom deze warme oproep om deel uit te maken van het Wandelsport Vlaanderen team en je steentje bij te dragen. Schrijf je vandaag nog als teamgenoot voor de 5de editie van De Roze Mars via https://pinksupport.pink-ribbon.be/fundraisers/wandelsportvlaanderen Maak gebruik van de kortingscode WANDELSPORTVLAANDEREN20

Samen sturen we borstkanker wandelen!

About the author

%d bloggers liken dit: