Tweede editie : Vlaanderen Wandelt Lokaal

15.286 gescande wandelaars

Een succes, want het griep- en coronavirus loert nog steeds om de hoek voor iedereen. Ook de duurdere benzine en diesel, spelen nu een rol, om zich ver te verplaatsen. Maar de zon was ons goed gezind, het was ideaal wandelweer.

De 41 deelnemende wandelclubs van Wandelsport Vlaanderen vzw, hadden hun mooiste parcours bepijld, en gezorgd voor een top organisatie. Waarvoor dank en proficiat! Want er is veel voorbereiding aan vooraf gegaan. En heel veel werk, allemaal door vrijwilligers, dit kan men niet genoeg benadrukken. Maar de hoofdspelers waren de 15.286 stappers, groot en klein. Iedere wandelclub had een parcours voor mindervaliden en kinderen. Het “Ankerpunt” werd deze editie Heusden – Zolder in Limburg. Wandelclub Wandelend Paal en Wandelsport Vlaanderen zorgden niet alleen voor de wandelaars, maar ook voor een VIP moment.

Minister Wouter Beke (o.a Welzijn en Volksgezondheid), Mario Borremans (burgemeester Heusden – Zolder), Eddy Broos (voorzitter Wandelend Paal), Lieven Hostens (voorzitter Wandelport Vlaanderen) directie en bestuur van Wandelsport Vlaanderen, TV Limburg, Stadsradio Vlaanderen, allen waren aanwezig. Dit VIP moment werd voortreffelijk aan elkaar gepraat, door het personeelslid Nathalie Didden (Promotie lady van Wandelsport Vlaanderen). Het was een top organisatie georganiseerd door Wandelend Paal, waarvoor dank en proficiat.

Zeker tot een volgende editie, misschien in een andere vorm. Want wandelen met het gezin, vrienden, familie of alleen is de doelstelling. Er zal zeker terug een gevarieerd aanbod zijn, met diverse mogelijkheden. Tot in 2023, volg de info.

Bekijk hier de reportage van Stadsradio Vlaanderen

https://www.facebook.com/watch?v=942031196469902

Verslag : Karin Moens

Foto’s : Merel Baetens – Frans Deflem

About the author

%d bloggers liken dit: