Clubkampioenschap – Club van de week – Week 20

Commentaar en analyse bij het WSVL-clubkampioenschap

Onderstaande commentaar is gebaseerd op het klassement zoals het gepubliceerd stond op dinsdag 24 mei 2022 om 13 u.

In afdeling 1 had Egmont Zottegem een eigen weektocht. Milieu 2000 Lommel en Spartastappers Ardooie hadden op hun beurt een eigen weekendtocht. En dat betekent uiteraard dat Egmont Zottegem zijn leiderspositie nog versterkt. Zij doen er zomaar 750 punten bij op 1 week. De kracht van het getal. Verrassend is wel dat Milieu 2000 Lommel opnieuw de tweede plaats opeist ten nadele van de Natuurvrienden Deinze. Waarschijnlijk wordt deze positie volgende week opnieuw omgedraaid maar het is toch straf wat die Noord-Limburgers van het grensgebied presteren! De Spartastappers blijven op de vijfde plaats staan maar lopen heel wat punten in ten opzichte van Wandelend Paal. De Padstappers Geraardsbergen en de Lachende Wandelaars Aalter blijven op plaatsen 6 en 7. De achterstand van de Florastappers Gentbrugge op die twee clubs werd wel een pak kleiner. Onderaan steekt WSP Heverlee-Leuven de 7mijl-stappers Moorsele voorbij naar plaats 19. Zo zakt de club uit Moorsele voor het eerst binnen de laatste 6 clubs. Maar er is nog een geruststellende kloof ten opzichte van de degradatieplaatsen. De 3 laatste clubs sprokkelden beduidend minder punten dan de clubs daarnet boven. Dat zijn voor hen geen gunstige signalen.


De Drevestappers Zonnebeke blijven autoritair leider in afdeling 2. De Colliemolen Oostnieuwkerke blijft een stevige tweede. Horizon Donk bezet de derde plaats maar dat is nog geen gewonnen race. Achtervolgers Heuvellandstappers en de Schoverik Diepenbeek speelden deze week weer haasje-over met succes voor de Heuvellandstappers. Het moet gezegd dat zowel Horizon Donk als de Heuvellandstappers een eigen weektocht hadden en dat helpt altijd een beetje. Onderaan haalden zowel de Heikneuters als de Duintrappers Westende een goede score en drongen Tornado Boortmeerbeek terug naar plaats 22. Toch wint Tornado nog punten ten opzichte van de drie degradatieplaatsen.  

In afdeling 3 blijft leider Voetje voor Voetje Gits doorduwen. De voorsprong op eerste achtervolger Wandelclub Nieuwpoort bedraagt intussen meer dan 300 punten. Vier op 1 rij Zedelgem gaat voorbij Wandel Mee Brueghel Peer naar de derde plaats. De andere posities blijven ongewijzigd. Onderaan geraken hekkensluiter Bosgeuzen-Voorkempen en de Burchtstappers Herzele steeds meer geïsoleerd.  Ook de IJzerstappers verliezen wat meer voeling. De meeste punten werden deze week gesprokkeld door Manke Fiel Asse.

In vierde afdeling blijft Nooit Moe Boezinge stevig aan de leiding voor de Boskabouters en de Scheldestappers Zingem. Dit drietal loopt verder weg van de achtervolgers. De Nacht van Vlaanderen Torhout hijst zich opnieuw voorbij Horizon Opwijk naar plaats 6. Onderaan doet WSV Mol een goede zaak en wint 2 plaatsen. Zo komen ze op plaats 22 en staan niet langer op een degradatieplaats. Ineens staat Berchlaer op de voorlaatste plaats want ook Neteland Duffel zagen ze passeren.

De Margrietestappers Lichtervelde hadden deze week in afdeling 5 een eigen weekendtocht. Dat bracht hen voorbij Sporton Deurne naar de tweede plaats. Leider Bollekens Rotselaar haalde deze week ook een goede score en kan wat verder weglopen. Onderaan blijft elke club op zijn plaats staan.

In afdeling 6 blijven de eerste 4 plaatsen ongewijzigd en ook aan de onderlinge verschillen werd er deze week niet veel gemorreld. ’t Wandel Voetje Ledegem komt opnieuw voorbij Kwik Bornem naar de vijfde plaats. Onderaan hadden de Korhoenstappers een eigen weekendtocht maar de resultaten hiervan zijn nog niet verwerkt. De Bokkenrijders Overpelt winnen wat plaatsjes en houden nu 6 clubs achter zich. De Grevenbroekers laten de voorlaatste plaats opnieuw aan de Sint-Michielstappers Brecht. Ik schreef vorige week nog dat de Dommeltrippers Neerpelt een beetje leken te zijn ingedommeld. Ze hebben het blijkbaar gehoord want ze haalden meer punten dan de weken voordien. Toch zakken ze een plaatsje naar stek 21.

In afdeling 7 hadden de Velodroomvrienden Moorslede een eigen weektocht. Het heeft hen echter niet dichter gebracht bij de 2 clubs boven hen. Ze blijven op de derde plaats. De Donderslagtrippers blijven bovenaan staan met ongeveer 100 punten voor Wandelclub Paul Gerard Beringen. De achtervolgende clubs verloren terrein op de drie bovengenoemde clubs. Onderaan blijven de posities ongewijzigd.

In afdeling 8 heeft leider Heikabouters intussen een voorsprong uitgebouwd van 620 punten. De Old-Time Stappers Veltem-Beisem behouden de tweede plaats en de Gobetrotters Hageland blijven op plaats 3. De Trotters Hasselt op plaats 4 naderen echter op de 2 bovengenoemde clubs. Onderaan veranderde er quasi niks in deze afdeling.

Leider Fonskes Leuven neemt iets meer voorsprong in afdeling 9 ten opzichte van eerste achtervolger WVK Puurs.De Sparrentrippers Lanakennemen de derde plaats over van de Ravelse Wandelaars. Hoger Op Woumen gaat dan op zijn beurt voorbij Ochtengloren naar de zesde plaats. Gezien een aantal wandelclubs uit hogere afdelingen aan het einde van dit jaar stoppen, valt het te verwachten dat er meer dan drie clubs de oversteek zullen maken naar afdeling 8. Misschien zijn de plaatsen vanaf 4 wel interessant als inzet.

Er waren een aantal clubs die zich deze week lieten opmerken. Zo klom Milieu 2000 Lommel met een bescheiden ledenaantal en plakkend tegen de noordgrens van Vlaanderen opnieuw naar de tweede plaats in afdeling 1 maar ze waren al eens onze club van de week. Toch blijven we het een heel straffe stoot vinden. WSV Mol in afdeling 4 won 2 plaatsen en staat niet langer op een degradatieplaats. Ook zij verdienen een nominatie. Toch gaat onze ultieme voorkeur uit naar de Margrietestappers Lichtervelde. Zij beuken reeds lang om de tweede plaats in afdeling 5 te veroveren en het is hen deze week gelukt.

We kiezen dan ook voor de Margrietestappers Lichtervelde als onze club van de week.

Bekijk hier het klassement

Wordt volgende week woensdag vervolgd. (by anonymus)

Archief : Week 17Week 18Week 19

About the author

%d bloggers liken dit: