Je wandelavontuur begint bij de Flanders Trails

Je wandelavontuur begint bij de Flanders Trails! Ben je als fervent of occasioneel langeafstandswandelaar op zoek naar dat ietsje meer? Hou je van de natuur en beleving? Deins je niet terug voor wat hoogteverschil en offroad?
Wil je jezelf uitdagen met een nieuwe wandelervaring? Of wil je bovenal gewoon genieten van wandelen met gelijkgestemden?

Als je eenmaal een Flanders Trail hebt gewandeld, is de kans groot dat je finaal verkocht bent. Want Flanders Trails zijn leuk, uitdagend, ontspannend en vaak steek je er ook nog iets vanop. Flanders Trails bundelt acht unieke langeafstandsklassiekers met een totaalbeleving. Gespreid over 2022 doorkruis je zeven regio’s in Vlaanderen en eentje in de Belgische Ardennen.

ZOEK JOUW FLANDERS TRAIL

  • PEERDEVISSCHERS WALK  50 & 35 km / 04.02.2023 /  KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE

Uitwaaien aan zee, niets zaliger. Hier in Oostduinkerke, één van onze geliefde badplaatsen kan je simpelweg je hoofd leeg maken. Al decennia lang wordt de kustgemeente er geassocieerd met de vissersfolklore. Het levendig bewijs vormen de garnaalvissers te paard, in de volksmond Peerdevisschers genaamd.  Daarnaast kan je er heerlijk wandelen langs de talrijke natuurgebieden en de Oostduinkerkse kustlijn. Meer info: www.peerdevisscherswalk.be 

  • BRABANTSE ARDENNEN TRAIL 50, 35 & 25km /  18.02.2023 / HULDENBERG

De Brabantse Ardennen Trail staat garant voor een unieke winterse trailwalk langs het glooiend landschap van de Brabantse Ardennen en de prachtige IJsevallei. Beide omlopen zijn doorspekt met holle wegen, mooie vergezichten en het natuurgebied van de Doode Bemde Vallei. Daarenboven vormen Huldenberg en Overijse sinds mensenheugnis de bakermat van de Belgische druiventeelt. Meer info: www.brabantse-ardennentrail.be

  • ANTWERPSE KEMPENTRAIL 55, 35 & 20 km / 15.04.2023 / MERKSEM

De organisatie is een samenwerking van zeven enthousiaste wandelclubs uit de Antwerpse Kempen. Al jaren profileren ze zich als Walk 2 Gether, waarbij ze in een beurtrol jullie jaarlijks tijdens de Antwerpse Kempentrail een ander stukje mooi Kempens landschap met zijn heide, bos, kastelen en natuurgebieden laten ontdekken. Meer info: www.antwerpsekempentrail.be

  • MEERDAAL NATURE TRAIL 50 & 35 km / 21.05.2023 / OUD-HEVERLEE

Oud-Heverlee, geprangd tussen het Mollendaalbos, het Meerdaalwoud en het Heverleebos. Samen vormen ze het grootste loofbos van Vlaanderen en dus de ideale locatie voor een avontuurlijke Meerdal Nature Trail 50 of 35km vol afwisseling.  Meer info: www.meerdaalnaturetrail.be

  • LUPULUS WALK 42-25-15 & 8 km / 17.06.2023 / HOUFFALIZE

Vakantiegevoel in eigen land kan zo zalig zijn. Houffalize, gelegen in het Hart van de Ardennen en het natuurpark van de twee Ourthes hebben het allemaal. Volgens velen is het zelfs één van de mooiste regio’s van de Ardennen. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d’Outh – letterlijk de kloof van de Ourthe – tref je het ideale plekje heerlijk te wandelen tijdens de Lupulus Walk. Meer info: www.lupuluswalk.be

TAALGRENS TRAIL 50 – 42 & 30 km / 30.07.2023 / BELLINGEN

De natuurwandeling bij uitstek voor langeafstandswandelaars! Het accent ligt op het parcours, waarbij je wandelt door het Pajottenland en Roman Païs met een maximum aan onverharde paden. Meer info: www.taalgrenstrail.be

  • ELFBERGENTOCHT Flanders Summits 55 – 42 & 35 km / 02.09.2023 / WESTOUTER-HEUVELLAND

Met start in het charmante Westouter, één van de acht kleine Heuvellanddorpen, tekenen de silhouetten van de West-Vlaamse getuigenheuvels zich reeds duidelijk af. In een chauvinistische bui durven we ze zelf ‘bergen’ noemen. Wie van een sportieve uitdaging houdt komt er steeds aan zijn/haar trekken. Immense vergezichten, heerlijke streepjes onverhard, glooiende wijngaarden en verrassende pittige hellingen maken van deze Elfbergentocht Flanders Summits de wandeltopper van Heuvelland.  Meer info: www.elfbergentocht.be

  • POPPIESWALK 75 – 55 – 35 & 25 km / 16.09.2023 / ZONNEBEKE

Het concept van de Poppieswalk / Western Front Trail is gegroeid uit de Via Sacra – Western Front Way, een 1000 km lange wandelroute die de volledige Westerse frontlijn tussen Nieuwpoort en het Zwitserse Pfetterhouse verbindt. Hiervan lopen er 96 kilometer door de Westhoek, waarbij de opzet van Western Front Trail een plek moet worden om te wandelen, na te denken over de gruweldaden van de oorlog en een blijvende herinnering aan de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Meer info: www.westernfronttrail.be 

Flanders Trails maakt op zijn beurt deel uit van het ruimere Trailwalk.be platform. Op het platform kan je lange afstandswandelingen raadplegen, niet zomaar lange afstandswandelingen maar ‘Trails’ met elk een bepaald fungehalte! Zo kan je kiezen of je gaat voor een Challenge, Experience, Nature of Family Trail. Hiermee spelen we graag in op avontuurlijke tochten die zowel voor jong en oud zeer uitdagend zijn.

Meer info www.trailwalk.be

About the author

%d bloggers liken dit: