Inschrijvingen Poppieswalk geopend

Op zaterdag 16 september vindt de derde editie van de Poppieswalk / Western Front Trail plaats. Dit is een stevige wandeltocht van 25, 35, 60 of 80 km langs de belangrijkste herdenkingssites van de Ieperboog uit Wereldoorlog I. Starten doe je in de nabijheid van het Memorial Passchendaele Museum 1917 te Zonnebeke. De finish vind je ter hoogte van de imposante Menenpoort in Ieper. Ga jij de uitdaging aan?

Kies jouw epische Poppieswalk

Dit jaar kan je kiezen uit maar liefst vier omlopen van 25, 35, 60 of 80km. Door te starten in Zonnebeke en te eindigen in Ieper focussen we volledig op de Ieperboog. De Poppieswalk kenmerkt zich niet alleen met nieuwe omlopen, maar bovenal met een pittig en groenrijk traject door de Zonnebeekse Polygonebossen, de Gasthuisbossen en het Provinciaal Domein De Palingbeek. De langere afstanden krijgen als extra een stukje ongerept Heuvelland en de beruchte Plugstreets voor de voeten geschoven. Ook de kleinste stad van België, Mesen zal niet ontbreken.

Alle wandelroutes eindigen in Ieper. Als je over het lieflijke landschap uitkijkt dan denk je beslist dat je gewoon een Vlaams middeleeuwse stad binnenwandelt. Maar schijn bedriegt. Je kunt je moeilijk voorstellen dat Ieper en haar omgeving vier lange jaren de hel op aarde was. De finish vind je nabij de Menenpoort. Overal waar je kijkt zie je de namen van vermiste soldaten. Je ontdekt het beslist tijdens de Poppieswalk | Western Front Trail.

Hoe is de Poppieswalk | Western Front Trail ontstaan?  

Het concept is ontstaan uit de Via Sacra – Western Front Way. Dat is een route van maar liefst 1.000 km langs No Man’s land en de Westerste frontlijn. Vertrekkend vanuit Nieuwpoort tot aan Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens is het daarmee de langste wandelroute in Noordwest-Europa. De eerste 95 km loopt over Vlaamse bodem en verbindt Nieuwpoort met Diksmuide, Ieper en ten slotte Mesen. 

Anno 2018 werd het plan gesmeed om een wandelroute te ontwikkelen langsheen de volledige Westerse frontlijn. Na talrijke meetings en afspraken met toeristische sectoren kwam de Western Front Way tot stand. Een Via Sacra die de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en haar meer dan 20 miljoen oorlogsslachtoffers levendig moet houden. De inspiratie komt uit een brief van Alexander Douglas Gillespie, een jonge soldaat die jammerlijk sneuvelde in 1915 bij de slag om Loos in Frankrijk.  Drie maanden voordat hij stierf, schreef Alexander aan zijn oude schoolhoofd over de wandelroute en zijn droom. 

Net even anders dan de meeste wandeltochten

De Poppieswalk | Western Front Trail maakt deel uit van de Flanders Trails. Acht acht organisaties
met een tikkeltje meer. Ze zijn hip, avontuurlijk en uitdagend door het percentage onverhard verweven in de omlopen. Zo mag de Poppieswalk 80 km zich verwachten aan 650 hoogtemeters. Naast de fervente langeafstandswandelaar brengen de Flanders Trails bovenal jongere wandelaars op de been die
onder vrienden, collega’s of familie houden van een wandelchallenge. Extra belevingsaspecten en een totaalpakket van ruime bevoorrading zorgen ervoor dat je onbezorgd en volledig ontspannen op stap kan. Onderweg kan je beslist even halt houden. Want de Poppieswalk is naast wandelen, ook een plek om de talrijke gesneuvelden in herinnering te houden. Bij de finish kun je je wandelprestatie vieren. Hier staan onze aprés wandelbar en DJ voor garant.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan HIER in!

Zo bereid je je voor  

Een trailwalk is leuk, maar je neemt best niet onvoorbereid deel. Wandelsport Vlaanderen vzw helpt je daar graag bij. Maak gebruik van één van onze trainingsgidsen en werk op een veilige manier naar je doel toe. Voor wie de wandelsport pas ontdekt heeft, is er de Start to Walk die opbouwt naar 5 en 10 km. Voor de ervaren stappers is er een trainingsgids van 80 en 100 km. En voor iedereen daartussen is er één van 21 en 42 km. De gidsen bevatten een trainingsschema en heel wat info en tips. Bovendien is het helemaal gratis! Dus waar wacht je nog op, vraag hier je gratis trainingsgids aan. Zo wordt de Western Front Trail een wandeltocht om nooit te vergeten.

Deelnemen kan enkel via voorinschrijving. Meer info vind je op www.poppieswalk.be

About the author

%d bloggers liken dit: